Begin 2019 starten we in Haringvliet met de bouw van het energiepark van ongeveer 50 hectare. Het park levert naar verwachting vanaf 2020 stroom. We bouwen 6 windmolens en plaatsen een veld met zonnepanelen. Ook komt er een batterij die energie op kan slaan.

Zon en wind
Het energiepark komt in de Van Pallandtpolder. Het wordt mooi ingepast in de omgeving met onder andere een fietspad. Het verwachte vermogen van het energiepark ligt rond de 54 megawatt. Hiervan komt 30 megawatt uit zonne-energie en 24 megawatt uit windenergie. Dit is voldoende stroom voor circa 27.500 huishoudens.

Batterij
In het energiepark bouwen we ook een batterij. Met deze batterij kunnen we energie opslaan tijdens piekmomenten. De energie uit de batterij kunnen we leveren aan het stroomnet als er niet voldoende wind of zon is. We onderzoeken op dit moment wat de optimale capaciteit van de batterij is.

Planning
We zijn de aanbestedingsprocedure gestart om te beslissen welke aannemers het energiepark mogen bouwen. Binnenkort maken we bekend wie dit zijn geworden. De aannemers maken vervolgens een definitieve planning. Daarna starten wij begin 2019 met de bouw van het energiepark.

Feiten en cijfers

  • Aantal windturbines: 6
  • Turbinehoogte: maximaal 150 meter
  • Grootte zonneveld: circa 30 hectare
  • Start bouw: begin 2019
  • Totaal aantal MW: ongeveer 54 megawatt
  • Genoeg energie voor: circa 27.500 huishoudens

Een energiepark van Vattenfall

Energiepark Haringvliet Zuid is een project van Vattenfall. Het is onze doelstelling om binnen één generatie een fossielvrije energievoorziening te realiseren. Nuon loopt daarom voorop in de transitie naar een klimaatslim leven voor iedereen. Zo hebben we inmiddels ruim 200 windmolens en ontwikkelen we nu door heel Nederland zonneparken. Wil je meer weten? Kijk dan op onze website.

Bekijk de locatie én de windmolens