Over het energiepark

Windenergie belangrijk onderdeel van ambitie

Vattenfall wil een fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie. De groei van nieuwe duurzame bronnen, zoals wind, vormt een belangrijk onderdeel van deze ambitie. Daarom bouwen we een energiepark in de Van Pallandtpolder in Middelharnis. Het verwachte vermogen van dit energiepark ligt rond de 60 megawatt. Hiervan komt 22 megawatt uit windenergie en 38 megawatt uit zonne-energie.

Batterijen en duurzame energiebronnen: de ideale combinatie

We willen slim omgaan met energie en daarom plaatsen we batterijen ter grootte van een zeecontainer. Als het hard waait of als de zon veel schijnt, slaan we energie op. Wanneer er te weinig wind of zon is leveren we groene stroom uit onze batterijen. Opwekking, opslag en netaansluiting maken gebruik van dezelfde infrastructuur en kunnen dankzij synergie-effecten zuiniger geëxploiteerd worden. Energiepark Haringvliet Zuid is het eerste energiepark van Vattenfall waar windenergie, zonne-energie en batterijen gecombineerd worden.

Benieuwd hoe het energiepark er straks uit komt te zien? Bekijk het hier!

 

Kerncijfers

6

windmolens

150 m.

windmolenhoogte

2019

start van de bouw

60 MW

verwacht vermogen

39.000

huishoudens van energie voorzien

115.000

zonnepanelen


Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Vattenfall – het moederbedrijf van Nuon – produceert en levert elektriciteit, warmte, koude en gas en biedt klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie wil Vattenfall fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeert het energiebedrijf fors in windenergie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.