Nieuws

Heropbouw zesde en laatste windmolen

Eind vorig jaar ontstond in een van de windmolens van Energiepark Haringvliet Zuid een brand. Die brand werd veroorzaakt door condensvorming op de aansluitklemmen. Na onderzoek bleek dat de turbine opnieuw opgebouwd moest worden.

Beschadigde onderdelen

Recent is de windmolen voor een groot deel uit elkaar gehaald. De bladen, nacelle (behuizing bovenaan de mast) en de mast zelf zijn naar beneden getakeld. De elektrische apparatuur, zoals de middenspanningsverdeler, transformator en omvormer moeten vervangen worden. Dat geldt ook voor de nacelle en de mast. De bladen van de ‘oude’ turbine worden mogelijk opnieuw gebruikt.

Opbouw

Inmiddels zijn alle nieuwe windmolenonderdelen weer aangevoerd. Na afronding van de laatste inspecties kan de heropbouw van de windmolen binnenkort van start gaan. Naar verwachting gebeurt dit in juni. Met een grote kraan worden de mast en de overige onderdelen opnieuw geïnstalleerd.

Aansluiten en testen

De vijf overige windmolens leveren al enkele weken stroom aan het net. De zesde en laatste windmolen wordt vervolgens aangesloten en getest. Als de windmolen zo’n tien dagen onafgebroken en zonder storingen draait, wordt deze in bedrijf genomen. Naar verwachting is dit in juli.

Beschadigde onderdelen

Recent is de windmolen voor een groot deel uit elkaar gehaald. De bladen, nacelle (behuizing bovenaan de mast) en de mast zelf zijn naar beneden getakeld. De elektrische apparatuur, zoals de middenspanningsverdeler, transformator en omvormer moeten vervangen worden. Dat geldt ook voor de nacelle en de mast. De bladen van de ‘oude’ turbine worden mogelijk opnieuw gebruikt.

Opbouw

Inmiddels zijn alle nieuwe windmolenonderdelen weer aangevoerd. Na afronding van de laatste inspecties kan de heropbouw van de windmolen binnenkort van start gaan. Naar verwachting gebeurt dit in juni. Met een grote kraan worden de mast en de overige onderdelen opnieuw geïnstalleerd.

Aansluiten en testen

De vijf overige windmolens leveren al enkele weken stroom aan het net. De zesde en laatste windmolen wordt vervolgens aangesloten en getest. Als de windmolen zo’n tien dagen onafgebroken en zonder storingen draait, wordt deze in bedrijf genomen. Naar verwachting is dit in juli.


Opbrengst Windfonds Goeree-Overflakkee 

Windparken die na 2016 op Goeree-Overflakkee gebouwd zijn of worden gebouwd, dragen jaarlijks bij aan het Windfonds Goeree-Overflakkee,...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.