Nieuws

Energiepark Haringvliet Zuid: drie technologieën werken samen

De werkzaamheden zijn in volle gang. Het hybride energiepark van Vattenfall wordt het eerste en voorlopig het grootste in Europa. “Het is een hele uitdaging om ervoor te zorgen dat de drie verschillende technologieën straks optimaal samenwerken”, zegt Daan Terpstra, teamlead battery projects bij Vattenfall.

Na het plaatsen van de zes windmolens en de installatie van meer dan 115.000 zonnepanelen, zijn ook de zes zeecontainers met de batterijen geplaatst. “Het zijn zes sets van twee,” zegt Terpstra, “waarbij in de ene container 48 batterijen zitten, goed voor 2 MW, en in de andere de aansturing en de omvormers. De batterijen zijn van BMW en hebben samen een vermogen van 12 MW en een energievolume van 12 MWh. We hebben twee uitgebreide tests met de batterijen uitgevoerd. In juni deden we een testsessie in de fabriek en in augustus/september op locatie.”

Meer weten over de batterijen? Lees het volledige artikel van Installatiejournaal hier.


Lieke voorzitter

“Iedereen met een goed idee kan meedoen”

Vanaf volgend jaar kunnen bewoners, verenigingen en instellingen voorstellen voor projecten indienen bij Stichting Windfonds Goeree-Overflakkee. Daarmee kunnen...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Vattenfall – het moederbedrijf van Nuon – produceert en levert elektriciteit, warmte, koude en gas en biedt klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie wil Vattenfall fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeert het energiebedrijf fors in windenergie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.