Nieuws

Oprichting Stichting Windfonds Goeree-Overflakkee

Stichting Windfonds Goeree-Overflakkee is een feit! Op vrijdag 4 september is de stichting officieel opgericht.

De stichting is het resultaat van een initiatief dat in 2012 op Goeree-Overflakkee is gestart. Het doel: omwonenden laten meedelen in de opbrengsten van windparken.

Vanaf 2022 worden de eerste vergoedingen van Energiepark Haringvliet Zuid in het windfonds gestort en kunnen bewoners van Goeree-Overflakkee projecten indienen bij het fonds. De opbrengst wordt ingezet voor de ondersteuning van sociale, maatschappelijke en/of duurzame initiatieven. Dit najaar gaat de website van het Windfonds live. Je leest daar precies hoe dit in zijn werk gaat.

Van links naar rechts op de foto: burgemeester Grootenboer-Dubbelman van Goeree-Overflakkee en Monique Sweep, directeur Coöperatie Deltawind.


Lieke voorzitter

“Iedereen met een goed idee kan meedoen”

Vanaf volgend jaar kunnen bewoners, verenigingen en instellingen voorstellen voor projecten indienen bij Stichting Windfonds Goeree-Overflakkee. Daarmee kunnen...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Vattenfall – het moederbedrijf van Nuon – produceert en levert elektriciteit, warmte, koude en gas en biedt klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie wil Vattenfall fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeert het energiebedrijf fors in windenergie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.