Nieuws

Windfonds Goeree-Overflakkee

Dankzij Energiepark Haringvliet Zuid wekken we straks meer fossielvrije energie op. Vattenfall vindt het belangrijk dat de omgeving ook profiteert van het energiepark. Daarom richtten we samen met verschillende initiatiefnemers op het eiland een Windfonds op voor inwoners van gemeente Goeree-Overflakkee.

Vergoeding voor direct omwonenden en projecten met maatschappelijke meerwaarde

Naast Energiepark Haringvliet Zuid, dragen in de toekomst ook andere windparken op het eiland (Suyderlandt, Blaakweg, Kroningswind, Haringvliet, Piet de Wit) straks een vergoeding af. Het doel van het Windfonds is aansprekende projecten met een maatschappelijke meerwaarde realiseren. Ook ontvangen huishoudens binnen een straal van 1.000m rondom de windparken een vergoeding. Zodat u als omwonende van een windpark meedeelt in de productie van duurzame energie. 

De basisafspraak is dat er per geproduceerde MWh 0,50 euro wordt gestort in het Windfonds over een periode van 20 jaar. Dat doen alle windontwikkelaars op het eiland die zich aangesloten hebben bij Windgroep Goeree-Overflakkee. 

Meer informatie over het Windfonds kunt u hier vinden.

Gezocht: bestuursleden Windfonds

De Windgroep werkt aan oprichting van de Stichting Windfonds Goeree-Overflakkee. Zij zorgt ervoor dat de opbrengst op een juiste plek terecht komt. Het is de taak van het bestuur om aanvragen van omwonenden te beoordelen en financiële middelen ter beschikking te stellen.

Voor de invulling van de vacatures is de stichting op zoek naar kandidaten die woonachtig zijn op Goeree-Overflakkee, maatschappelijk betrokken zijn en door hun werk of interesses kennis hebben van de duurzame en sociaaleconomische ontwikkeling van ons eiland. Heeft u belangstelling? Raadpleeg dit document voor meer informatie. 

In juli 2020 komt er meer informatie over het Windfonds beschikbaar op een speciale website. Meer informatie hierover volgt.Lieke voorzitter

“Iedereen met een goed idee kan meedoen”

Vanaf volgend jaar kunnen bewoners, verenigingen en instellingen voorstellen voor projecten indienen bij Stichting Windfonds Goeree-Overflakkee. Daarmee kunnen...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Vattenfall – het moederbedrijf van Nuon – produceert en levert elektriciteit, warmte, koude en gas en biedt klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie wil Vattenfall fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeert het energiebedrijf fors in windenergie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.