Nieuws

Bouw zonnepark

Eind 2020 wekken de zonnepanelen van Energiepark Haringvliet Zuid ruim 38 megawatt aan energie op. Nu de zes windmolens staan, gaat Vattenfall aan de slag met het zonnepark.

Van 6:00 tot 19:00 uur aan het werk

Vooralsnog heeft het coronavirus beperkte invloed op de bouw van de zonnepanelen. Het werk gaat gewoon door, maar wel op een andere manier dan we gewend zijn. Ook hier houden we 1,5 meter afstand. Daardoor kunnen er minder mensen tegelijk werken en nemen de werkzaamheden meer tijd in beslag. Voorlopig werken we daarom in ploegen van 6:00 uur tot 19:00 uur. Voorheen werkten we van 7:00 uur tot 18:00 uur. Ook werken we de komende tijd op zaterdagen aan de zonnepanelen. 

Om later goed onderhoud te kunnen plegen aan de zonnepanelen, leggen we door het zonnepark wegen aan. Daar zijn we alvast mee gestart. Daarnaast zijn we nu bezig met het graven van sleuven en het aanleggen van de elektriciteitskabels in deze sleuven. 

Heien, frame monteren en panelen plaatsen

Deze week zijn we gestart we met het heien van stalen palen; die zorgen voor een stevige basis voor de zonnepanelen. Daar zijn we tot eind juli mee bezig. Ook zijn we gestart met het plaatsen van de frames op de heipalen. Als alle palen geheid zijn en we de frames geplaatst hebben, kunnen we de 115.000 zonnepanelen in oktober bevestigen. Van oktober tot en met december 2020 volgt een testperiode. 

Evenveel groene stroom opwekken met minder zonnepanelen

Aanvankelijk zouden we 124.000 zonnepanelen bij Energiepark Haringvliet Zuid gaan plaatsen. Omdat we toch gekozen hebben voor krachtigere panelen, hebben we minder zonnepanelen nodig om toch een productie te leveren die gelijk staan aan het jaarverbruik van 12.000 Nederlandse huishoudens.


Brand in nieuwe windmolen

In een nieuwe windmolen van Energiepark Haringvliet Zuid is op maandagmiddag 30 november brand ontstaan. De windmolen, die...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Vattenfall – het moederbedrijf van Nuon – produceert en levert elektriciteit, warmte, koude en gas en biedt klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie wil Vattenfall fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeert het energiebedrijf fors in windenergie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.