Nieuws

Eerste materialen zonnepanelen arriveren

Vattenfal windpark zonnepark

Nu de eerste windmolens staan, maken we ruimte voor het zonnepark. Naast de zes windmolens komen er dit jaar ook 124.000 zonnepanelen. Energiepark Haringvliet Zuid levert straks 54 megawatt groene stroom: 24 megawatt komt uit windenergie en 30 megawatt uit zonne-energie. Dat draagt bij aan Vattenfalls ambitie om binnen één generatie fossielvrij leven mogelijk te maken.

Eind februari heien 

Terwijl er nog aan de windmolens gewerkt wordt, starten we alvast met de levering van materialen voor het zonnepark. Eind februari, in week negen, arriveren de eerste materialen. Denk aan stalen palen, constructiestaal en kabels. We gaan zo snel mogelijk aan de slag met het heien van de 6.100 stalen palen. Wanneer dat precies kan hangt af van het weer. Dat toen we van maandag tot zaterdag tussen 07:00 en 18:00 uur heien we de palen in de grond. Daar zijn we een aantal weken mee bezig.

Veiligheid staat voorop 

Als we starten met heien, wordt er nog een aantal windmolens gemonteerd. Daarom hebben we wekelijks overleg (Simultaneous Operations) met alle uitvoerende partijen. We inventariseren wie waar in het gebied aan het werk is. Als er op een bepaalde locatie windmolenonderdelen gemonteerd worden, zorgen we dat er niemand binnen het valbereik (een staal van ongeveer 150 meter) van de kraan aan het werk is. Met goede afspraken voorkomen we ongelukken.


Werkzaamheden gaan vooralsnog door

Het coronavirus (Covid-19) ontwikkelt zich steeds verder in Nederland. De regels van de overheid en het RIVM worden...

Deze maand: de laatste transporten

In december vorig jaar zijn er heel wat windmolenonderdelen afgeleverd bij Energiepark Haringvliet Zuid. Vattenfall bouwt dit windpark...

Eerste windmolen gemonteerd

Er wordt hard gewerkt aan Energiepark Haringvliet Zuid, het energiepark dat Vattenfall bouwt in Middelharnis.  Op donderdagavond 6...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Vattenfall – het moederbedrijf van Nuon – produceert en levert elektriciteit, warmte, koude en gas en biedt klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie wil Vattenfall fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeert het energiebedrijf fors in windenergie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.