Nieuws

Eerste windmolen gemonteerd

Er wordt hard gewerkt aan Energiepark Haringvliet Zuid, het energiepark dat Vattenfall bouwt in Middelharnis.  Op donderdagavond 6 februari werden de bladen van de eerste windmolen gemonteerd. Een belangrijke mijlpaal in de bouw van dit energiepark.

Hub, nacelle en drive train

Een windmolen bestaat uit onder andere uit een hub, nacelle en drive train. De hub is de kop aan de voorkant van de windmolen, waar ook de bladen aan worden bevestigd. Achter de kop zit de nacelle, je herkent onze nacelle aan het logo van Vattenfall. Met de drive train bedoelen we de complete installatie in de nacelle. Denk aan de gearbox en generator (zie afbeelding). Vanaf de generator worden de kabels aangesloten die in de turbine naar beneden gaan.

Mast en bladen

De mast komt in drie onderdelen aan: het onderstel, middenstuk en de top van de mast. Op de locatie van Energiepark Haringvliet Zuid bouwen we de mast op. Vervolgens bevestigen we de nacelle en de drive train. Tot slot bevestigen we de bladen aan de nacelle. De bladen van de eerste windmolen konden donderdag, laat in de avond/nacht gemonteerd worden. Dat betekent dat de eerste windmolen gereed is voor de testfase.

Bron illustratie: Zhenyu Yang


Opbrengst Windfonds Goeree-Overflakkee 

Windparken die na 2016 op Goeree-Overflakkee gebouwd zijn of worden gebouwd, dragen jaarlijks bij aan het Windfonds Goeree-Overflakkee,...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.