Nieuws

Eerste windmolen gemonteerd

Er wordt hard gewerkt aan Energiepark Haringvliet Zuid, het energiepark dat Vattenfall bouwt in Middelharnis.  Op donderdagavond 6 februari werden de bladen van de eerste windmolen gemonteerd. Een belangrijke mijlpaal in de bouw van dit energiepark.

Hub, nacelle en drive train

Een windmolen bestaat uit onder andere uit een hub, nacelle en drive train. De hub is de kop aan de voorkant van de windmolen, waar ook de bladen aan worden bevestigd. Achter de kop zit de nacelle, je herkent onze nacelle aan het logo van Vattenfall. Met de drive train bedoelen we de complete installatie in de nacelle. Denk aan de gearbox en generator (zie afbeelding). Vanaf de generator worden de kabels aangesloten die in de turbine naar beneden gaan.

Mast en bladen

De mast komt in drie onderdelen aan: het onderstel, middenstuk en de top van de mast. Op de locatie van Energiepark Haringvliet Zuid bouwen we de mast op. Vervolgens bevestigen we de nacelle en de drive train. Tot slot bevestigen we de bladen aan de nacelle. De bladen van de eerste windmolen konden donderdag, laat in de avond/nacht gemonteerd worden. Dat betekent dat de eerste windmolen gereed is voor de testfase.

Bron illustratie: Zhenyu Yang


Eerste zonnepanelen geïnstalleerd

Deze week hebben we de eerste zonnepanelen geïnstalleerd. De komende maanden zal er hard gewerkt worden aan de...

Windfonds Goeree-Overflakkee

Dankzij Energiepark Haringvliet Zuid wekken we straks meer fossielvrije energie op. Vattenfall vindt het belangrijk dat de omgeving...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Vattenfall – het moederbedrijf van Nuon – produceert en levert elektriciteit, warmte, koude en gas en biedt klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie wil Vattenfall fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeert het energiebedrijf fors in windenergie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.