Nieuws

Aankomst van de nacelle

Vorige week arriveerde het vierde transport met onderdelen voor de windmolens voor Energiepark Haringvliet Zuid in Middelharnis. Onze fotograaf was erbij om dit vast te leggen.

Het laatste transport van dit jaar kwam in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 december aan in Middelharnis. Rond 19:00 uur reden de trucks Nederland binnen en om 21:30 uur passeerden de eerste wagens de N59/N215. Eerst kwam de nacelle aan; dat is de behuizing op de top van de mast van een windmolen. Je herkent deze aan het Vattenfall logo. Dat een transport van windmolenonderdelen een flinke klus is, wordt wel duidelijk op de foto’s. Stapvoets passeerde het eerste transport die nacht de rotonde, die al aangepast was voor de komst van de transporten.

Een uur na aankomst van de nacelle, rond 22:30 uur, arriveerden nog twee onderdelen van de toren. In de afgelopen weken zijn er vier transporten met windmolenonderdelen voor Energiepark Haringvliet Zuid aangevoerd.


Eerste zonnepanelen geïnstalleerd

Deze week hebben we de eerste zonnepanelen geïnstalleerd. De komende maanden zal er hard gewerkt worden aan de...

Windfonds Goeree-Overflakkee

Dankzij Energiepark Haringvliet Zuid wekken we straks meer fossielvrije energie op. Vattenfall vindt het belangrijk dat de omgeving...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Vattenfall – het moederbedrijf van Nuon – produceert en levert elektriciteit, warmte, koude en gas en biedt klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie wil Vattenfall fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeert het energiebedrijf fors in windenergie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.