Nieuws

Na het heien komt de fundering

In september zijn we gestart met het heien van betonnen palen – deze zijn 25 en 30 meter lang – voor de fundering. Daar hebben we tot half oktober aan gewerkt. 

Verder met fundering

Nu we het heien hebben afgerond, gaan we verder met de fundering. We graven de locatie van de fundering uit en brengen de betonbewapening aan. Na het controleren van de bewapening storten we vervolgens de betonnen werkvloer. En wanneer de werkvloer gereed is, plaatsen we een ankerkooi: de verbinding tussen de fundering en windmolen. Aan de ankerkooi worden ijzeren staven gevlecht.

Daarna kunnen we beton storten. Dat doen we in verschillende etappes, want het beton is te zwaar om in één keer te storten. Zo ontstaat er een solide basis voor de windmolens.


Werkzaamheden gaan vooralsnog door

Het coronavirus (Covid-19) ontwikkelt zich steeds verder in Nederland. De regels van de overheid en het RIVM worden...

Deze maand: de laatste transporten

In december vorig jaar zijn er heel wat windmolenonderdelen afgeleverd bij Energiepark Haringvliet Zuid. Vattenfall bouwt dit windpark...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Vattenfall – het moederbedrijf van Nuon – produceert en levert elektriciteit, warmte, koude en gas en biedt klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie wil Vattenfall fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeert het energiebedrijf fors in windenergie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.