Nieuws

Investeringsbesluit voor zonnepark en batterijen

Vattenfall heeft een investeringsbesluit van zo’n 35 miljoen euro genomen voor het zonnepark en de batterijen. Energiepark Haringvliet Zuid is het grootste hybride energiepark van Europa, bestaande uit zonnepanelen, windmolens en batterijen. Windenergie en zonne-energie vullen elkaar namelijk goed aan. Dit past geheel bij onze ambitie om binnen één generatie fossielvrij leven mogelijk te maken.

Eerder namen we al een investeringsbesluit van 26 miljoen euro voor de windmolens. De aanleg hiervan is inmiddels gestart.

Eerste energiepark met deze combinatie

Margit Deimel, directeur Zon en batterijen: “Als het stevig waait, schijnt er vaak minder zon. En als de zon goed schijnt, waait het meestal minder hard. Een prima combinatie dus. We willen slim omgaan met energie en daarom plaatsen we ook batterijen. De batterijen zijn in eerste instantie bedoeld om het netwerk in balans te kunnen houden. Daarnaast kunnen ze in de toekomst ook dienen als opslag. Als het hard waait of als de zon veel schijnt, slaan we energie op. Wanneer er te weinig wind of zon is, leveren we groene stroom uit onze batterijen. Opwekking, opslag en netaansluiting maken gebruik van dezelfde infrastructuur en kunnen we dankzij synergie-effecten zuiniger exploiteren. Energiepark Haringvliet Zuid is het eerste energiepark van Vattenfall waar we windenergie, zonne-energie en batterijen combineren.”


Opbrengst Windfonds Goeree-Overflakkee 

Windparken die na 2016 op Goeree-Overflakkee gebouwd zijn of worden gebouwd, dragen jaarlijks bij aan het Windfonds Goeree-Overflakkee,...



Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.